Me against Budapest

Fura hely ez a Budapest! Legalábbis számomra. 2010. március 15-én lesz immár négy hónapja, hogy Budapesten rontom a levegőt (vagy inkább Budapest ront engem rossz levegőjével), és még mindig nem szoktam meg teljesen eme várost és szokásait. Falusi gyerek vagyok én, nehéz az átállás. :) De próbálkozom...

Kezdetben Budapest kicsit a frászt hozta rám. Nagy, büdös, mindenki csak rohan (jó esetben neked megy és felborít), koszos, zajos és számomra totálisan idegen volt. Én ahhoz vagyok szokva, hogy ahol kedvem támad, ott átmegyek az úttesten a túloldalra. Én Budapesten is meg akartam ezt játszani, aztán szóltak, hogy bazze itt nem mehetsz át, nem hogy zebra, de még lámpa sincs, az aluljárót kell használni! Jaaaaaaaa!!! :)

Szóval, kezdetben értek meglepetések. Éltem már városban, de ekkorában, ahol ilyen mértékű a nyüzsi még soha. Főiskolám városában viszont egész jól hozzászoktam a kéregetők támadásaihoz, úgyhogy kellő immunitással érkeztem ide. Ne értsetek félre, szoktam adni hajléktalanoknak (ha van mit), de olyanoknak nem akiken látszódik, hogy nem kenyérre kér, hanem a következő fröccsre, vagy csak át akar b@szni és így gyűjt új mobilra. Bár 2 hete odajött egy srác azzal a dumával, hogy "figyelj tesókám, kéne egy ötvenes a 2 lityós boromhoz, nem tudnál kisegíteni?" Őszinte volt, adtam is az 50-est! :) És még jófej is volt, meg is akart kínálni! :D

Kezdetben a tömegközlekedéssel is volt némi gondom. Újdonság volt nekem, hogy BMW-vel kell utazgatni (Busz, Metro, Willamos), főleg ezek kombinálása volt újdonság. Pl. mikor mondták, hogy menj el a piros metróval a Deákig, ott szállj át a 3-as metróra és azzal, menj el mittomén meddig. Én meg csak pislogtam, hogy milyen piros metró, hisz az összes kék, ráadásul olyan gyorsan mennek, hogyan olvassam le róluk melyik a 3-as???!!! :D Na meg hasonló incidensek voltak. Azóta a Google-Map a legjobb barátom!

Voltam már pesti szórakozóhelyen is. Hááát, az is sokkolt. Elmentünk egy ilyen "elit" (burzsuly) helyre, ahol már az idegesített, hogy dress code van. Engem csak ne szabályozgasson senki! :) Bent tömegnyomor. Mindenki talpig kinyalva: inges fiatalemberek, sminkbe bújtatott leányzók lesték egymást. A budi poénos volt, mindegyik piszoár fölé LCD monitor volt beépítve, amelyekben call girl-ök hirdették magukat. Próbálj úgy hugyozni, hogy közben nem röhögsz egy ilyet látva! :) Az árakról már ne is beszéljünk. Egyik haverom hívott inni, meg másik pajtásomat. Ők viszkikólát ittak, én direkt egy "kisüvegesHejnekent" kértem (utálom, de csak az volt sör), nehogy már miattam is még jobban lehúzzák haveromat. Hát ez a három ital került vagy 4000-be! Mi lett volna ha, én is viszkikólát kérek??? Amin meg teljesen lesokkolódtam, az egy leányzó volt, aki felül normálisan fel volt öltözve, alul meg kajakra csak egy francia bugyi volt rajta! Nem, nem táncosnő volt, egy 16 körüli csitri, aki így mutogatta a picsáját. Hát nemtom, lehet kihívóan öltözködni, sőt tetszik is, de azért ez már túlzás! Sztem...

Szerintem minden kezdő Pestre költöző egyszer besz*pja azt, hogy egy esős napon, az úttest mellett baktat a száguldozó autók mellett. Hát egyszer engem is úgy telibe vertek vízzel, sárral, hogy csak a szemüvegem mögött nem voltam vizes. De megtanultam a leckét! :) Az eltévedésekről már nem is szólok!!! A zsebelésekről meg pláne. Egyszer barátnőmmel álltunk egy metrókijáratnál a lépcsőn fent, mikor barátnőm azt látja, hogy egy csávó egy fiatal pár női tagjának a táskájában matat. Ráordított, mire a pár is felfigyelt és észrevették a zsebest (én más irányban kamilláztam). Aztán a majom zsebes még nekünk kurvaanyázott, mert így nem sikerült a fosztogatás. Aztán el is tűnt hamar, a pár megnézte, nem tűnt el semmi, majd az utca túloldaláról azt látjuk, hogy a barom nekünk mutogatja középső ujját. "Budapest, Budapest de csodás..." A "Nyóckerben" meg néha szabályos halálfélelmem van, nem is nagyon szeretek arra csatangálni.

Egyik kedvenc szokásom az emberek figyelése Pesten. Olyan fejekkel, arcokkal lehet találkozni, hogy azokon besz@r az ember. Olyan figurákkal, hogy csak a távolság áll nekik jól! :) Főleg plázákban, no meg a metrón. Aztán nemrég azt vettem észre, hogy nincsenek jó csajok Pesten! Vagy csak nagyon kevés, mondhatni olyan ket hetente egyszer futok bele olyanba, hogy asszondom: Ejha! :) Otthon (nyáron), meg a Főiskolán meg csak egymás hegyén-hátán voltak a szebbnél-szebb lányok (mindent a szemnek, semmit a kéznek alapon nézem a csajokat). A héten jutott viszont az az eszembe, hogy valószínűleg én nem járok olyan helyekre, vagy mozgok olyan körökben, ahol a jó csajok mutatkoznak. Gondolom a szépségkirálynők nem metróznak, hanem kocsival furikáznak a felszínen. Tiszta H.G. Wells: Időgép-es érzéseim keltek: én, mint Morlock, a föld felszíne alatt mozgolódok (metró), míg az Eloi-k (a jó csajok) a felszínen tengetik napjaikat. Talán egyszer én is kitörök a fényre! :)

Ám azért vannak pozitívumai is Pestnek. Bármit be lehet itt szerezni, és csak kicsit kell utána járni és fillérekért lehet megvenni a kiszemelt portékát (ne vegyetek semmit plázákban, mert az Ázsiában ugyanazt veheted meg 10szer olcsóbban). És persze kulturálódás szempontjából is Pest a főnyeremény az ország többi részéhez, és ez tetszik. Wifi-t lopni szinte bárhol lehet, és kajáldákból is lehet válogatni rendesen (imádom a jó burger-eket, szinte mindenhol megállok, ahol érdemesnek tűnik tesztelni). Sörözőkből nincs hiány, csak szét kell nézni, hogy ne pofátlanul magas áron sózzanak rád egy "Kőbambit". Ezeken kívül még sorolhatnék számos pozitív érvet Pest mellett, de teljesen még mindig nem adtam meg magam neki. Hiába kezdek pestiesen élni, én továbbra is "vidéki" (ezt a szót kizárólag a pestiek használják, mindenkire, aki nem pesti) gyereknek mondom magam!!! :)