Retro film: Beverly Hill Dili (mögníztem, osztan mostan vések róla valamit)

Tyíhaaa, ecsém, de jáú filmöt níztem má' megint-e. Fájin retró vót ám. Beverly Hill Dili vót ám a címe, oszt olyan fasza fím vót, hogy rügtön írni támat ködvem!

De fordítsuk kicsit komolyabbra a szót, nehogy még megszóljanak, hogy olyan paraszt vagyok,hogy ostorral kapcsolom be a tévét. Nem tudom emlékeztek-e még az említett filmre, nekem régi kedvencem.

A főszereplő család tagjai, igazi suttyó amcsi parasztok (red neck-nek is hívhatjuk őket), ám mégis szeretnivaló figurák. A Clampett család élete teljesen megváltozik mikor a családfő Jed Clampett (Jim Varney) egy vadászat alkalmával, hatalmas olajmezőre bukkan a földjén, amit többmilliárd dollárért sikerül is eladni. És hát ha már ennyi pénze lesz az embernek, akkor összekapja a családot: a lányát Elly May-t (Erika Eleniak), a Nagyit (Cloris Leachman) és az agyilag zokni unokaöccsét, Jethro-t (Diedrich Bader) és aztán irány Beverly Hills. Persze a beilleszkedés nem zökkenőmentes a fehér csőcselék közé, főleg ha sokan a pénzre hajtanak, vagy ha szimplán a szocializálódás során nem azonos társadalmi normákat sajátítottak el a felek. Remek kis filmecske, én még a mai napig gigantikusakat tudok nevetni a poénjain.

A legkirályabb a Nagyi, a pálinkafőző, kicsit antiszociális vén csoroszlya, na meg Jethro, aki olyan egyszerű, hogy a százas szög hozzá képest integrált áramkör (vagy mondhatnánk azt is, hogy olyan hülye, hogy már görbíti a teret). Jethro elmélete hogy, hogy is működik a bowling (a visszaguruló sínen elgurítjuk a golyót felfelé, aztán neki iramodunk, hogy leboxoljuk az összes fajankót (bábut), de csak annyi időnk van míg a golyó odaér) azon besz*rsz, de a többi használati utasítása se kutya.

Elly -ErikaEleniak -May pedig igazi fájintos töltött galamb, ott kerek ahol lennie kell. Úgyhogy még a poénok mellett, még a kellő eyecandy-nk is megvan.

A kedvenc poénom az, mikor az esküvőt szervezik, és beszélgetnek a meghívottak listájáról. Majd megkérdi vki, hogy vajon Bill testvérüknek küldtek-e meghívót. Majd a következő vágás után, megjelenik a Fehér Ház... :D

Szóval, ha valahogy meg tudjátok nézni, nem fogtok csalódni, karaj film. Jó-jó, nem váltja meg a filmtörténelmet, de kellemes kikapcsolódást nyújt. 

Viszont azon tanakodtam, hogy mostanság miért nem csinálnak ilyen jó kis vígjátékokat??? Ilyen egyszerű, a család minden tagjának élvezhető, könnyed vígjátékokat, ami nem megy át, a mostanában divatos, kaki-pisi-testváladék humorba. Csak szimplán vicces és kész - mint a Beverly Hill Dili.