Dragonball Evolution ----- broááááááá

Miéééért, Uram miéééééért????!!!

Miért kell megfilmesíteni mindent, még olyan dolgokat is amik úgy jók ahogy vannak?

Sajnos a Dragonball is áldozatul esett a megfilmesítés ötletének, ami csak amiatt baj, hogy kurvára nem fogja hozni a DB élményt. Eleve lehetetlen ötletnek tartottam egy több száz részes animét megfilmesíteni. Vagy kivesznek egy hosszabb részt a sorozatból, és azt filmesítik meg, viszont akkor a rajongókon kívül senki nem érti azt. Vagy belesűrítik az egész sorozatot egy filmbe, az meg lehetetlen, és csak egy lecsupaszított foscsík kerül a nézők elé. Egyik sem a tuti megoldás.

Vagy még lehetne új történetet írni, átvéve a karaktereket és az egész DB hangulatot (a Hellboy 2-nél nagyon karajul megcsinálták ezt, és be is jött), de az meg nem egy egyszerű feladat, hogy a rajongókat is kielégítsd, meg az eddig DB szüzeket is.

Szóval hagyni kellett volna az egészet a csudába. Miért is mondom ezt? Megnéztem az új Dragonball Evolution (minek oda az az alcím???) trailert, és csak fogtam a fejem. Goku egy nyeszlett amcsi pubi, Zseniális Teknősnek (Roshi) miért van haja, és miért nem idős (és perverz), és még sorolhatnám. Az egész DB esszenciát kiherélték, az eddig látottak alapján. Megint egy amerikanizált, lebutított szutykot fogunk kapni. Viszont megjegyzem, Bulma azért dögös. De nézzétek meg a trailert, ne csak én szörnyülködjek:

 

A Dragonball Evolution premierje egyébként Amerikában április 8-án lesz, de egyelőre a hazai bemutató időpontja sok más, jövőre érkező filmével ellentétben még nincs kitűzve, így előzetesen nem valószínű, hogy világpremiertől kellene tartania a "maroknyi" hazai rajongótábornak.